Nytida förvärvar Brostugegården i Uppsala

Nytida AB, en del av Ambea, har förvärvat Brostugegården i Uppsala, ett boende med särskild service för personer med psykiska och sociala funktionsnedsättningar.

Brostugegården har 30 platser och erbjuder en trivsam hemmiljö, samt stöd och hjälp till ett självständigt och meningsfullt liv utifrån den enskildes förutsättningar. Verksamheten har funnits sedan 1960-talet och i samma familjs ägo sedan 1979. Den årliga omsättningen är ca 22 MSEK.

─ Vi är mycket glada att Brostugegårdens ägare valt Nytida för att ta över den fina och välfungerande verksamheten. Det blir ett värdefullt tillskott till Nytidas befintliga verksamheter i Uppland, säger Katarina Hult, Nytidas sektorchef för individ och familj.

För mer information, kontakta:

Sektorchef Katarina Hult, Nytida, katarina.hult@nytida.se eller 0733-77 53 10.

Affärsområdeschef Agneta Lindgren, Nytida, agneta.lindgren@nytida.se eller 0733-44 15 01.

IR- och strategichef Louise Tjeder, Ambea, louise.tjeder@ambea.se eller 0731-43 17 68.

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter i Sverige och Norge och ca 14 000 medarbetare. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Vi är noterade på Nasdaq Stockholm. www.ambea.se

Bilagor