Ambea förvärvar två danska bolag inom socialomsorg

Altiden, Ambeas danska verksamhet, förvärvar två bolag inom socialomsorg, SK Reflekt och Huset Reflekt.

SK Reflekt bedriver socialrådgivning för barn, unga, vuxna och familjer. Socialrådgivningen innefattar tjänster såsom kontaktpersoner, stödpersoner vid självständigt boende och familjerådgivning. Bolaget har även ett antal träningslägenheter. Huset Reflekt bedriver boendeomsorg bestående av nio bäddar för barn och unga med särskilda behov. Förvärven innebär att Altiden stärker sin position inom socialomsorg och etablerar sig inom det nya verksamhetsområdet socialrådgivning.

Omsättningen för SK Reflekt var 16 miljoner danska kronor under 2021 och 10 miljoner danska kronor i Huset Reflekt. Tillträdet genomfördes 30 juni 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Benno Eliasson, CFO
E-post: ir@ambea.se

Ambeas presstjänst
Telefon: +46 (0)10 33 00 501
E-post: press@ambea.se

Ambea är Sveriges, Norges och Danmarks marknadsledande privata omsorgsföretag med omkring 900 enheter och omkring 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Bolaget grundades 1996, har huvudkontor i Solna och är noterat på NASDAQ i Stockholm.  www.ambea.se

Bilagor