Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Helsingborg

Helsingborg kommer att få ett nytt äldreboende som beräknas stå färdigt sista kvartalet 2020. Boendet byggs av Skanska och kommer att drivas av Vardaga.

Äldreboendet får namnet Villa Gåsen, består av 60 lägenheter och vänder sig till personer med en demenssjukdom eller sjukdom kopplat till åldrande.

– Vi har en lång tradition av bra och givande samarbete med Helsingborg stad och vi är stolta över att kunna presentera ett nytt och modernt äldreboende som kommer att bidra till utveckla äldreomsorgen, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.

Adressen blir Planteringsvägen och boendet kommer att inredas med Vardagas prisbelönta boendekoncept. Inredningen kombinerar funktion med nordisk design och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

– Vi är glada över att vi nu har skrivit hyreskontrakt med Vardaga som har god erfarenhet av att driva äldreboenden. Det här boendet blir ett fint bidrag till utvecklingen av södra Helsingborg och vi ser fram emot att få klartecken för att börja bygga, säger Daniel Fex, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Vardaga driver sedan tidigare fyra äldreboenden i Helsingborg och ytterligare ett är under uppförande, Villa Öresund, som beräknas öppna vintern 2019.

För mer information:

Ambeas presstjänst
Telefon: +46 10 33 00 501
E-post: press@ambea.se

Ambea är verksamt inom vård och omsorg med cirka 15 000 medarbetare. Vi erbjuder tjänster inom funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och omsorg av äldre med fokus på boenden och egen regi. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Totala intäkter och justerad EBITA för räkenskapsåret 2017 uppgick till 5 816 miljoner kronor och 498 miljoner kronor. Bolaget grundades 1996, har huvudkontor i Solna och är noterat på Nasdaq Stockholm.  

Bilagor