Vardaga, KIAB och Svenska Vårdfastigheter bygger nytt äldreboende i Laholm

Allarpsområdet i Laholm får ett nytt äldreboende, som planeras stå klart för inflyttning under senare delen av 2018. Boendet byggs av KIAB Fastigheter AB och Svenska Vårdfastigheter AB och kommer att drivas av Vardaga.

Villa Havsglimt, som blir det nya boendets namn, får 54 platser fördelade på tre våningsplan. Boendet vänder sig både till personer med demenssjukdom och till personer med kroppslig sjukdom kopplad till åldrandet. Villa Havsglimt får en festsal, egen frisör, tillgång till trädgård och naturpark i närmiljön. Läget i Allarp erbjuder även närhet till kusten vid Skummeslövstrand. Dessutom skapas ca 45 nya arbetstillfällen, när medarbetare ska rekryteras.

─ Vi välkomnar er till Laholms kommun och Allarp. Detta är efterfrågat av invånarna och läget är rätt, säger kommunstyrelsens ordförande i Laholm, Elisabet Babic.

─ Allarps läge i Laholm, nära gränsen till Båstads kommun, gör att vi kommer att kunna erbjuda platser även för personer därifrån och andra närliggande kommuner. Med vårt nya boendekoncept skapar vi en trivsam miljö, som är särskilt anpassad till äldres behov och önskemål, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

Vardagas boendekoncept har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

─ KIAB är glada och stolta över att få utveckla och uppföra ett modernt omsorgsboende åt Vardaga i utvecklingsområdet Allarp. Vi ser stor potential i området med dess fina läge vid Laholmsbukten mellan Laholm och Båstad. Med närhet till natur och hav tror vi att det blir en fantastisk boendemiljö, säger Henrik Söderberg, VD för KIAB Fastigheter. 

För mer information, kontakta:

Vardaga: Ulla Tansen, affärsområdeschef, ulla.tansen@vardaga.se, 0709-595040

KIAB: Henrik Söderberg, VD, henrik.soderberg@kiabfast.se, 070-932 83 91

Svenska Vårdfastigheter: Dan T Sehlberg, VD, dan@svenskavardfastigheter.se 08-39 06 38

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter i Sverige och Norge och ca 14 000 medarbetare. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Vi är noterade på Nasdaq Stockholm. www.ambea.se

Bilagor