Ny affärsområdeschef i Nytida

Magnus Åkerhielm har utsetts till ny affärsområdeschef i Nytida, en del av Ambea koncernen. Han tillträder tjänsten under våren 2018 och kommer att ingå i Ambeas koncernledning.

Magnus Åkerhielm har de senaste sex åren varit verkställande direktör på kollektivtrafikföretaget Keolis. Dessförinnan var han ekonomidirektör på ISS Facility Service och Spendrups.

– Vi är stolta över att kunna presentera Magnus Åkerhielm som ny affärsområdeschef för Nytida. Nytida är marknadsledande inom segmentet omsorg och funktionsnedsättning i Sverige och Magnus kommer att spela en viktig roll i den fortsatta tillväxten. Magnus är en erfaren och kompetent ledare som kommer att vara en tillgång för hela företaget, säger Fredrik Gren, vd Ambea.

Magnus Åkerhielm ersätter Agneta Lindgren som varit tillförordnad affärsområdeschef Nytida. Agneta kommer vara kvar i organisationen som Senior Advisor.

Representation inom Ambea-koncernen
Styrelsen är jämställd med en representation av 50 procent kvinnor och 50 procent män. Styrelseordförande är Lena Hofsberger och vd. Fredrik Gren. I Ledningsgruppen är nio kvinnor och sju män med en jämn fördelning av affärsområdeschefer.

För mer information, vänligen kontakta:  
Louise Tjeder, IR-och Strategichef
Telefon: +46 73 143 17 68
E-post: louise.tjeder@ambea.se

Ambeas presstjänst
Telefon: 010 33 00 501
E-post: press@ambea.se

Ambea är verksam inom vård och omsorg med cirka 14 000 medarbetare. Vi erbjuder tjänster inom funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och omsorg av äldre med fokus på boenden och egen regi. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Per den 31 december 2016 hade Ambea cirka 6 200 bäddar och 1 300 skol/dagligverksamhetsplatser på cirka 460 enheter i Sverige och Norge. Totala intäkter och justerad EBITA för räkenskapsåret 2016 uppgick till 5 409 miljoner kronor och 456 miljoner kronor. Bolaget grundades 1996, har huvudkontor i Solna och är noterat på Nasdaq Stockholm.  

Bilagor