Ambea förvärvar norska Vitale

Ambea har som ett led i koncernens tillväxt i Norge den 31 oktober förvärvat det norska omsorgsföretaget Vitale AS.

─ Vi är mycket glada över att nu kunna knyta ytterligare ett mycket fint omsorgsföretag inom funktionsnedsättningsområdet till vår norska företagsfamilj. Förvärvet av Vitale är ett led i Ambeas expansion inom funktionsnedsättning i Norge, säger Ambeas VD Fredrik Gren.

─ Vitale ser Ambea som en bra samarbetspartner för fortsatt expansion och utveckling av företagets tjänster. Ambea har genom åren investerat i kvalitetssystem, omsorgsinnovationer och utbildningar, vilket vi nu även får möjlighet att sprida till Norge, tillägger Fredrik Gren.

Vitale har sitt huvudsäte i Oslo och är ett företag som vill bidra till omställningen av hälso- och omsorgssektorn i Norge för att leva upp till morgondagens behov. Vitale har följande verksamhetsområden:

  • BPA (Brukerstyrt personlig assistanse) – i 35 kommuner i Norge
  • Egna omsorgsboenden/samdrift
  • Medicinskt center
  • Psykologcenter

Vitale kännetecknas av att man levererar snabba, skräddarsydda lösningar av hög kvalitet. De är innovativa och flexibla och bidrar med bra lösningar där utmaningarna uppstår.

Vitale är analytiska och utvecklar sig kontinuerligt för att kunna ge det bästa erbjudandet. De motiveras av utmaningar och målet är att vara bäst på det man gör. Delar av Vitales verksamhet är ISO-certifierade.

Den norska konkurrensmyndigheten Konkurransetilsynet har godkänt affären, som slutfördes den 31 oktober.

För mer information, kontakta:

Ambeas VD Fredrik Gren, telefon 0705-11 64 99, fredrik.gren@ambea.se

Ambeas Norgechef Agneta Lindgren, telefon 0733-44 15 01, agneta.lindgren@ambea.se

Ambea är Nordens ledande företagsgrupp inom vård och omsorg. Tillsammans med över 14 000 experter på omsorg i våra dotterbolag Vardaga och Nytida har vi en stor uppgift: att bidra till att lösa välfärdsutmaningen. Läs mer om hur vi gör skillnad på ambea.se