Ambea AB (publ) meddelar att Truls Navestad, affärsområdeschef för Heimta, lämnar bolaget

Efter närmare tre år lämnar Truls Navestad tjänsten som affärsområdeschef för Ambeas norska affärsområde Heimta. Han tillträde tjänsten 2016, en kort tid efter att Ambea etablerade sig i Norge genom förvärvet av sex omsorgsföretag inom funktionsnedsättning med verksamhet i landet.

Vid den tidpunkten var Truls vd för det förvärvade bolaget Heimta AS, som han grundade 2008. Heimtas namn har sedan förvärvet levt kvar i Ambea-koncernen som varumärke för koncernens verksamhet i Norge. Nu meddelar Truls Navestad Ambeas ledning att han väljer att avsluta sin anställning.

Fredrik Gren, koncernchef och vd på Ambea, om beskedet:

– När Ambea etablerade sig i Norge för snart tre år sedan visste vi att Truls var en viktig pusselbit i att framgångsrikt kunna integrera vår norska verksamhet och driva den vidare. Hans stora kunskap om och engagemang kring omsorg inom funktionsnedsättning är ovärderliga. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla både Heimtas verksamhet och varumärke, samt att etablera Ambea som en stark spelare på den norska marknaden.

Ambea har nyligen ingått ett avtal om att förvärva Aleris omsorgsverksamheter (“Aleris Omsorg”), som bland annat är marknadsledare på privatmarknaden för omsorg i Norge.

Truls Navestad lämnar Ambea innan sommaren 2019, men kommer att vara med i processen att integrera Aleris Omsorg i verksamheten, förutsatt att de berörda konkurrensmyndigheterna godkänner affären.*

– Jag är väldigt tacksam över att ha fått vara med och bygga upp Ambeas verksamhet i Norge. Det har varit otroligt lärorikt och vi har tillsammans lyckats bygga en stadig och framåtblickande verksamhet med brukarperspektivet i centrum. Nu växer vi ytterligare och det känns helt rätt att avsluta den här resan och lämna över till nya krafter, säger Truls Navestad och fortsätter.

– Nu får jag också möjlighet att prioritera familjen, eftersom det emellanåt har varit krävande att kombinera hårt arbete med livet som småbarnsförälder. Om konkurrensmyndigheterna godkänner förvärvet av Aleris Omsorg, känns det tryggt att så många i både Ambea och Aleris Omsorg har erfarenhet av att driva en verksamhet i större skala, säger Truls Navestad.

– Ambea är i ett mycket spännande skede där vi snart växer ordentligt i Norge i och med förvärvet av Aleris Omsorg. Jag hade förstås en förhoppning om att Truls ville fortsätta vara med på den resan, men har samtidigt full förståelse för att han väljer att prioritera familjen. Jag önskar honom stort lycka till i framtiden och hoppas att vi får möjlighet att jobba tillsammans igen framöver, säger Fredrik Gren.

*Förvärvet av Aleris Omsorg är föremål för godkännande av berörda konkurrensmyndigheter och beräknas slutföras under det första kvartalet 2019, dock senast under det andra kvartalet 2019.

För mer information, vänligen kontakta:

Jacob Persson, IR-chef
Telefon: +46 708 64 07 52
E-post: jacob.persson@ambea.se

Ambeas presstjänst
Telefon: +46 10 33 00 501
E-post: press@ambea.se

Ambea är verksamt inom vård och omsorg med cirka 15 000 medarbetare. Vi erbjuder tjänster inom funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och omsorg av äldre med fokus på boenden och egen regi. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Totala intäkter och justerad EBITA för räkenskapsåret 2017 uppgick till 5 816 miljoner kronor och 498 miljoner kronor. Bolaget grundades 1996, har huvudkontor i Solna och är noterat på Nasdaq Stockholm.  

Bilagor