Efter sitt första uppdrag för Rent a Nurse på Gotland sommaren 2012, fick Marja Jacobson mersmak och fortsatte arbeta som bemanningssjuksköterska där. Numera jobbar hon till och från i Visby under hela året. Hemma arbetade Marja tidigare som anställd på ett lasarett i Mellansverige. Men efter att ha haft en pressad arbetssituation sa hon upp sig och arbetar numera bara för Rent a Nurse. Marja stortrivs med att vara bemanningssjuksköterska och med den frihet hon fått.

Marja sitter på stranden och plockar med stenarFritiden blir ofta social ihop med vännerna hon hunnit skaffa sig under åren på Gotland. Det blir också en hel del träning och utflykter – ön bjuder på gott om naturupplevelser – och kameran åker ofta fram eftersom Marja gärna fotograferar. Sommartid är det högtryck i Visby med bland annat Almedalsveckan och Stockholmsveckan. Men Medeltidsveckan i augusti är nog den verkliga höjdpunkten, tycker Marja, som väljer att jobba hela somrarna.

– Det känns som semester att bara vistas här.

Övriga delar av året brukar hon arbeta i Visby tre till fyra veckor i taget och varva med en längre ledighet. Hon behöver bara planera när hon vill resa. Resor och boende sköts via Rent a Nurse. Oftast bor hon i lägenhet eller gårdshus på promenadavstånd från arbetet, ibland på cykelavstånd, och det händer också att hon bor på lasarettets gemensamma boende med eget rum och delat kök. Lasarettet tycker Marja är lagom stort och väldigt trivsamt. Att arbeta via bemanningsföretag har förändrat livet positivt

– Jag har en helt annan frihet i dag och kan välja att jobba mer en månad och mindre en annan. Det gör att jag har mer ork och är utvilad när jag kommer tillbaka. Jag har stora möjligheter att påverka mitt eget schema som jag ofta lägger tillsammans med sjukhusets schemaansvariga.

Tack vare sitt flexibla jobb kunde hon till exempel ta rejäl ledighet efter en hel sommars uppdrag och ge sig iväg på en månadslång resa till USA. Lönen tycker Marja är bra och hon känner sig uppskattad för arbetet hon gör. Marja har hunnit jobba på flera olika avdelningar, de senaste åren på stroke.

– Givetvis kan det vara tungt och slitigt i perioder men jag trivs väldigt bra och känner att jag utvecklas varje dag på jobbet. Det har nog att göra med att jag kunnat prova på flera avdelningar.

Uppbackningen från Rent a Nurse är hon nöjd med.

– De har alltid varit snabba på att höra av sig. De kollar läget när man är borta på uppdrag och de få gånger det varit strul har de hjälp till att snabbt lösa problemet.

– Sedan är det de där små gesterna av uppskattning också. Som en biobiljett i brevlådan när man kommer hem eller ett handskrivet grattiskort undertecknat av alla på kontoret när man fyller år. Det är alltid trevligt!