Lars Christian Torp är regionchef och har ansvaret för driften av avdelningarna i region Øst-Vest i Heimta, Ambeas norska företagsgrupp inom funktionsnedsättning och psykiatri.

– Jag har varit anställd i Heimta sedan 2008. Jag är utbildad vernepleier (ungefär mentalvårdare) och har jobbat mycket med utvecklingsstörning och autism. Sedan tidigare har jag utbildning från försvaret och jobbade i många år med försäljning inom fastigheter och IT-lösningar, berättar Lars Christian.

Heimta kom in i Ambea genom förvärvet av Solhagagruppen 2016. Det blev grunden till Ambeas växande sektor i Norge och fick från 2018 också ge namn till hela den norska företagsgruppen om sex olika omsorgsföretag.

Heimta driver framförallt boenden för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar och psykiatriska problem. Boendenas storlek varierar från en plats (enebolig) och uppåt. Inom Heimta finns också personlig assistans, brukerstyrt personlig assistanse eller BPA som är den norska termen, samt psykolog- och rehabcenter.

Lars Christian är spindeln i nätet som håller ihop sin region, som är en av fem regioner i Heimta och omfattar verksamheten på Østlandet och Vestfold. Det trivs han bra med.

– Det bästa med mitt jobb är att jag är med i både införsäljning, mottagande och utarbetande av åtgärder samt uppföljning med uppdragsgivare och avdelningsledare. Dessutom är det stor variation i arbetet som gör att ingen dag är den andra lik, säger han.