Lars Christian Torp arbetar som verksamhetsledare och har ansvaret för driften av avdelningarna i Heimta AS. Det är ett av företagen i Ambeas norska företagsgrupp inom funktionsnedsättning och psykiatri.

Tre personer Lars Christian i mitten
Lars Christian tillsammans med sin chef Truls och arbetskamraten Julie.

– Jag har varit anställd i Heimta sedan 2008. Jag är utbildad vernepleier (ungefär mentalvårdare) och har jobbat mycket med utvecklingsstörning och autism. Sedan tidigare har jag utbildning från försvaret och jobbade i många år med försäljning inom fastigheter och IT-lösningar, berättar Lars Christian.

Heimta kom in i Ambea genom förvärvet av Solhagagruppen 2016. Det blev grunden till Ambeas växande sektor i Norge. Heimta driver framförallt boenden för personer med funktionsnedsättningar och psykiatriska problem. Huvudparten av de 15 boendena ligger i Østfold, framförallt i Moss där det finns fem boenden och företagets huvudkontor är beläget och där Lars Christian Torp jobbar. Det finns också två boenden i Oslo, fyra i Stavanger på Vestlandet och två i Nordnorge. Boendenas storlek varierar mellan en till elva platser.

Lars Christian är spindeln i nätet som håller ihop det hela inom Heimta. Det trivs han bra med.

– Det bästa med mitt jobb är att jag är med på införsäljning, mottagande och utarbetande av åtgärder samt uppföljning med uppdragsgivare och avdelningsledare. Dessutom är det stor variation i arbetet som gör att ingen dag är den andra lik, säger han.