Nytida Kasper Sommarkollo tar upp den mesta tiden för läraren och verksamhetschefen Jenny Malmqvist som också jobbar med avlösar- och ledsagarservice.

Nytida Kasper Kollo vänder sig till barn, ungdomar och unga vuxna med autismspektrumtillstånd och erbjuds även som helgläger.

– Att se alla nöjda kollodeltagare och medarbetare är det bästa med mitt arbete, säger Jenny Malmqvist som gillar att hålla många bollar i luften. Bara att gå igenom ansökningarna och att rekrytera personal – ett sjuttiotal sommarjobbare – kräver mycket arbete vid sidan av planering, inköp och allt annat som måste hinnas med under några intensiva månader.

Jenny Malmqvist blev verksamhetschef 2013 efter att ha sommarjobbat på Kasper Kollo ända från starten 2003.

– Den största förändringen är nog att antalet kollodeltagare ökat från sexton stycken till ett hundratal och att vi gått från att vara en liten kompisverksamhet till att bli en stor arbetsgivare.

Egentligen är Jenny Malmqvist gymnasielärare i matematik och fysik. Friheten i arbetet med Kasper Kollo vägde tungt när hon valde att lämna lärarbanan. Förutom arbetet med sommarkollot, där mycket handlar om verksamhetsutveckling och marknadsföring under resten av året, tar Kaspers ledsagar- och avlösarservice en hel del tid i anspråk.

– Vi har ett sextiotal uppdrag i framförallt Lund och Lomma.

Jenny Malmqvist berättar att det inte är ovanligt att de som jobbat på Kasper Sommarkollo också gärna tar sig an uppdrag som ledsagare eller avlösare.

Totalt är de i dag nio tillsvidareanställda på Kasper Kollo som har sitt kontor i Lund. En nyhet under 2017 blir en speciell Kasper Kollo-meny som utvecklats i samarbete med Ambeas kökschef och som är baserad på närodlade och ekologiska råvaror. Samtidigt anpassas menyn för att kunna hanteras av ungdomarna som arbetar på kollo men som inte är så erfarna av matlagning, avslöjar Jenny Malmqvist.