Jennifer lockar Villa Tärnös boende till gymmet

Varje onsdag är det full aktivitet i Vardaga Villa Tärnös eget äldreanpassade gym. Då håller personliga tränaren Jennifer Tengström från Elit Sports Club gruppträningspass med de boende.

Hantlar, ribbstol, löparband, pilatesbollar och gummiband. Det finns många träningsredskap att välja mellan för den som bor på Villa Tärnö och som vill hålla kroppen igång.

– Det är väldigt viktigt att fortsätta röra på sig när man blir äldre. Regelbunden aktivitet förhindrar benskörhet, förbättrar balansen, är bra för skelettet och håller nervsystemet igång. Minsta lilla aktivitet skapar sådana vinster för äldre, det blir en helt annan livskvalitet, säger Jennifer.

Villa Tärnös egen sjukgymnast Lina Lüthi är alltid med på träningspassen för att assistera Jennifer. Det behövs, för gruppträningen är populär. Verksamhetschef Yvonne Pettersson berättar att både hon och de närstående har blivit positivt överraskade av det stora intresset.

– Ibland är det kö in till passet. När jag berättat det för närstående har de fortfarande inte trott på mig, så några av dem har kommit hit bara för att få se det med egna ögon. Vi märker att det påverkar våra boende väldigt positivt. Efter första träningspasset sov till exempel alla som deltog hela natten, berättar Yvonne.

Fakta

Nybyggda äldreboendet Villa Tärnö i Farsta öppnade i juni 2016, har plats för 75 omsorgstagare och erbjuder många aktiviteter. Boende har ett uttalat hälsofokus, kompletterat med kultur, god mat och annat för det inre välbefinnandet.

Läs mer om Villa Tärnö här